Гледай
на живо

Сегал и Спейси няма да бъдат съдени за сексуален тормоз

Давността и в двата случая е изтекла

Сегал и Спейси няма да бъдат съдени за сексуален тормоз Световноизвестните актьори Кевин Спейси и Стивън Сегал няма да бъдат съдени по обвинение за сексуалн... thumbnail text
Световноизвестните актьори Кевин Спейси и Стивън Сегал няма да бъдат съдени по обвинение за сексуални посегателства. Това стана ясно, след като прокуратурата в Лос  Анджелис обяви, че не няма да повдига обвинения срещу двете звезди.
 
Припомняме, че в делото срещу Спейси, заведено срещу него през април тази година, пълнолетен мъж  твърди, че е бил обект на сексуално посегателство от  актьора през 1992 година. По този случай магистратите прецениха, че е изтекла давността и поради тази причина не може да се търси наказателна отговорност от холивудската легенда.
 
Подобно решение е взето и по дело, заведено от жена, която обвинява актьора и майстор на бойните изкуства Стивън Сегал в изнасилване през 1993 година. 
 
58-годишният  Кевин Спейси е двукратен носител на наградата „Оскар". Той е известен и с участието си в сериала „Къща от карти“. Скандалът около него избухна, след като актьорът Антъни Рап пръв го обвини в сексуално посегателство през 1986 година, когато бил 14-годишен. 
 
66-годишният Стивън Сегал е популярен холивудски актьор, продуцент, сценарист и майстор на айкидо. Роден на 10 април 1952 г. в САЩ и в младостта си учи китайски и японски език и пътува до Япония, където изучава бойни изкуства. От 2016 г. е гражданин на Русия.