София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Семейство пропадна с асансьор на метростанция „Младост 1“

Асансьорният сервиз е отговорил късно на сигнала

7 годиниИнциденти 7 Боряна Райчева

Асансьор на метростанция „Младост 1” пропадна, докато в него е имало семейство с 18-дневно бебе. Семейството се качва в асансьора, за да пресече булевард „Андрей Сахаров”. От втория етаж обаче той пропаднал рязко в шахтата. Бащата сам отворил вратите на асансьора, защото от асансьорния сервиз отговорили на спешното повикване чак след третото натискане на аварийния бутон.
 
„Имаше поне метър и половина свободно падане в шахтата. Беше много задушно, съпругата ми щеше да припадне вътре от жегата, аз избутах вратата, за да излезем, защото вътре беше страшен задух, нямаше вентилация. Никъде не видях да има метрологична проверка на асансьора или поне, че е в изправност. Нямаше никаква реакция от никого. Нито от аварийния бутон, нито от служителите на метростанцията”, коментира бащата. Той допълни, че реакцията на персонала от метростанция „Младост 1” е била само да повдигат рамене и да им обяснят, че те не отговарят за асансьорите.