Гледай
на живо

Семейство, загубило дъщеря си, съди компанията „Apple“ за съучастие

Убиецът на дъщеря им използвал мобилно приложение, заради което катастрофирал

Семейство, загубило дъщеря си, съди компанията „Apple“ за съучастие Семейна двойка от американския щат Тексас даде на съд корпорацията „Apple“, обвинявайки ... thumbnail text

Семейна двойка от американския щат Тексас даде на съд корпорацията „Apple“, обвинявайки я в съпричастност в смъртта на петгодишната им дъщеря, загинала в катастрофа, съобщава телевизия АВС.

По данни на телевизията, катастрофата за която става дума, станала през декември 2014 година в град Далас. Джеймс и Бетани Модизет пътували заедно с дъщеря си в автомобил. По пътя били спрени за рутинна полицейска проврка.

Шофьорът на движещия се зад тях автомобил Гарет Вилхелм не забелязал, че семейство Модизет са спрели, тъй като в този момент разговарял по приложението за общуване „FaceTime“. С висока скорост той се врязал в автомобила на семейството.

В резултат на удара всички членове на семейство Модизет получили сериозни наранявания, а единствената им дъщеря загинала.

Телевизията съобщава, че Модизет подали иск във Върховния съд в Калифорния срещу „Apple“ на 23 декември, обвинявайки корпорацията в това, че тя не е направила конфигурацията на устройствата си безопасна за ползване, като например приставка която да ги блокира при движение с висока скорост. А също така не е предупредила за опасността при неправилното използване на продуктите си. Корпорацията е имала техническата възможност да обясни на хората как да използват приставката, но не го е направила.

По-рано Вилхелм беше обвинен в убийство по невнимание за произшествието и излежаваше присъда за него. Той излезе на свобода през август 2016 година.