София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Северин остава за постоянно в ареста

Обвиняемият се страхува за живота си

5 годиниПравосъдие 3 Боряна Райчева

Съдът в Русе реши да остави за постоянно в ареста обвиняемия за убийството на журналистката Виктория Маринова - Северин Красимиров.  Адвокатът на 21-годишния мъж и самият задържан не се противопоставиха на искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“, тъй като според защитата Северин се страхува за живота си, ако му бъде наложена друга мярка.

Заседанието на съда в Русе премина при засилени мерки за сигурност. Северин беше окован с белезници и вериги през кръста и конвоиран от няколко служители на съдебната охрана.

Пред журналистите в съда Северин каза, че е бил под влиянието на наркотици и няма ясен спомен за събитията. Разплака се и заяви, че е готов да приеме всякаква присъда.

 „Не мога да повярвам, че съм го направил.  Каквото наказание ми дадат – това. Виновен съм", каза обвиняемият и призна, че взима лекарства, но не знаел за какво са.

Северин пристигна в Русе под конвой вчера по обед. Веднага му бяха повдигнати обвинения за изнасилване и убийство по особено мъчителен за жертвата начин. След това, с назначения му служебен защитник, той бе отведен на разпит, където е направил важни разкрития, водещи до ключови улики за убийството.

Пред разследващите Северин разказал къде е хвърлил телефона на Маринова и след направен пореден оглед на мястото, мобилното устройство на жертвата беше открито.

В ареста съдебен лекар провери състоянието на задържания. Взета му е и ДНК проба.