София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Северна Корея готова за ядрен удар

Доналд Тръмп заяви, че не изпраща послания и заплахи, но ако Северна Корея е проблем, то той ще бъде решен

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Северна Корея е готова за ядрен удар. Това заплаши комунистическата страна в отговор на американските бойни кораби край бреговете й. На площада в Пхенян преминаха десетки хиляди войници, както и балистичните ракети, за които режима твърди, че могат да поразят всеки враг на Земята. „Ако Съединените щати направят безотговорна провокация, нашата революционна сила ще отвърне незабавно с унищожителен удар. Готови сме за истинска война, включително за ядрена атака”, заяви Цой Рьон-Хе, зам.-председател на Корейската трудова партия.

Според американски експерти, Северна Корея не е способна да изпълни заплахите за ядрен удар. Демонстрираните на площада ракети "Пукуксон-2" се изстрелват от подводници, но не са тествани и вероятно страдат от същите несъвършенства като балистичните ракети, които Пхенян опитва да изстрелва от брега. Американският президент Доналд Тръмп заяви, че не изпраща послания и заплахи, но ако Северна Корея е проблем, то той ще бъде решен.

Притеснение има в Япония, където вярват, че севернокорейски ракети с бойни отровни вещества могат да достигнат тяхна територия. А президентът Тръмп отиде да прекара Великден със семейството си в имението във Флорида. И беше забелязан да играе голф на едно от своите игрища.