Гледай
на живо

Северна Корея пак плаши САЩ

Пхенян обеща на Вашингтон "огнена градушка"

Северна Корея пак плаши САЩ Министърът на външните работи на Северна Корея Ли Йон Хо заяви, че неговият народ иска Америка да си... thumbnail text

Министърът на външните работи на Северна Корея Ли Йон Хо заяви, че неговият народ иска Америка да си плати и това да стане чрез "огнена градушка". В интервю за агенция ТАСС, той припомни, че лидерът на страната Ким Чен Ир е заявил за неисчерпаемата сили на корейската армия няма да остави ненаказана Америка.
"Дойде време САЩ да си плати. Цялата ни армия, целият ни народ настоятелно искат да си разчистим сметките с тях, но чрез "огнена градушка, а не на думи", заяви още Йон Хо.
В последните месеци ситуацията на корейския полуостров се изостри, най-вече заради продължаващите ядрени опити на Северна Корея. Това предизвиква сериозно недоволство в американската администрация и притеснения сред съседите на Северна Корея - Русия и Китай. Двете страни дори подкрепиха засилването на санкциите срещу режима в Пхенян от страна на Съвета за сигурност на ООН.
На 19 септември от трибуната на ООН Доналд Тръмп обеща да унищожи напълно Северна Корея, ако страната не се вразуми.