София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СГС ОСТАВИ ПАТРИК ПЪРВЕВ В АРЕСТА

ЗАДЪРЖАНИЯТ ПОИСКА ИЗМЕНЕНИЕ НА МЯРКАТА ЗА ЗАДЪРЖАНЕ

9 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Софийски градски съд отказа да пусне от ареста Патрик Първев, задържан за побоя над 3-годишния Христо в столичния кв. "Зона Б-19".

В края на юли Софийският апелативен съд остави в ареста и двамата 18-годишни младежи Александър Донов и Патрик Първев. След това единият от тях - Патрик Първев e внесъл молба за изменение на мярката му за неотклонение "задържане под стража".
Двамата са обвинени в опит за убийство на 3-годишното момче в столичния кв. "Зона Б-19".
Малкият Христо, който беше настанен в "Пирогов" в изключително тежко състояние и с опасност за живота, излезе от кома на 23 юли. Същия следобед Градският съд остави в ареста Александър и Патрик. По време на заседанието съдът се позова на доказателства, сред които свидетелски показания. Тогава стана ясно, че една от свидетелките чула видеоразговор между двамата, в който Александър казал на Патрик, че затворил 3-годишния Христо в шкаф. Съдебно-медицинска експертиза показа многобройни увреждания по тялото и главата на момчето, които се дължат на удари с твърди, тъпи предмети. Различният цвят на кръвонасяданията дали основания да се заключи, че те са с давност 7 или 10 дни преди Христо да влезе в болница.