София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СГС осъди на пробация лидера на Атака Волен Сидеров

Съдът одобри споразумени9е на обвиняемия с прокуратурата

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е осъден и за инцидента на летище Варна от 2014 година. Софийският градски съд одобри споразумение на Сидеров с прокуратурата и му наложи наказание пробация за срок от година и два месеца.

Сидеров поиска споразумение със съда по делото за инцидента на летището във Варна. Обвинението към Волен Сидеров е за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство.

Инцидентът стана в началото на 2014 г. По време на полет от София до Варна Сидеров влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се стигна до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който беше ударен.

По първото обвинение съдът наложи на Сидеров наказание от година и два месеца, в които той ще трябва да се регистрира в пробационната служба по настоящ адрес, както и да се среща с пробационен служител. От заплатата му ще бъдат удържани 15 %. Наказанието по второто обвинение - пробация, е за срок от една година.

По делото за инцидента на летище Варна се проведоха няколко заседания. След като Сидеров се споразумя с прокуратурата приключват всички производства срещу лидера на "Атака", които тя е образувала досега.