София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шампионска лига: Фаворитите взеха своето

Станаха ясни първите 8 участници в елиминациите

6 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Станаха ясни първите осем отбора, които ще играят в елиминациите на Шампионската лига. В група С напред продължават „Рома“ и „Челси“, докато „Атлетико“ (Мадрид) ще продължи европейското си участие в „Лига Европа“.

„Атлетико“ имаше нужда от победа като гост на „Челси“, като в същото време „Рома“ трябваше да загуби точки у дома срещу аутсайдера „Карабах“. Мачът в Лондон обаче завърши 1-1, а италианците спечелиха с 1-0 и така завършиха на първо място в групата благодарение на по-добрия си актим срещу английския шампион.

В група А „Манчестър Юнайтед“ не допусна изненада и спечели с 2-1 срещу ЦСКА (Москва), а „Базел“ се свърши работата в Лисабон, побеждавайки с 2-0 „Бенфика“. Британците и швейцарците продължават в елиминациите, ЦСКА – в „Лига Европа“, а „Бенфика“ приключва с Европа.

Фаворитите „Барселона“ и „Ювентус“ са на първите две места в група D след победи съответно срещу „Спортинг“ (Лисабон) и „Олимпиакос“. Португалците продължават в „Лига Европа“, гърците отпадат.

В Мюнхен „Байерн“ победи с 3-1 ПСЖ в директен спор за първото място в група В, но това не беше достатъчно заради загубата в Париж с 0-3. Двата гранда продължават в елиминациите, а „Селтик“ ще играе в „Лига Европа“, макар че загуби у дома с 0-1 от „Андерлехт“.