София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шампионско посрещане на Тихомир Иванов от Рио

Българинът влезе сред най-добрите 10 на висок скок

8 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Тихомир Иванов се завърна от Рио след успеха си на Олимпиадата. На летище София той беше посрещнат от близки и приятели като победител.

22-годишният атлет завърши десети във финала на висок скок. Самият той заяви, че е постигнал целта, за която е отишъл на игрите и е доволен от резултата си.

"Наистина участието ми беше добро. Не беше лесно да се класирам във финала, но успях. Преди да замина за Олимпиадата бях 12-и с 229 см, като делях тази позиция с може би още 15 състезатели. Знаех, че за да взема медал, трябва да постигна резултат над 235 сантиметра."

Тишо успя да преодолее личния си резултат два пъти – на квалификациите и финала в Рио. Той се надява, че това няма да бъде най-доброто му постижение, а скоро ще успее да скочи над 230 см.
Тихомир Иванов е определян за наследник на Георги Дъков – българската гордост в дисциплината от миналия век. Двамата си приличат не само в професионалните си стъпки, но и визуално.

Тишо пожела успех на представителката ни във висок скок Мирела Демирева, която излиза на финал при жените днес. А собствените си амбиции, лекоатлетът запази в тайна, но заяви, че ще работи усилено за нови по-добри резултати.