София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шефът на „Пирогов“ уволни водача на протестите

Все още и двамата отказват коментар

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Водачът на протестите в „Пирогов“-доц. Стоян Сопотенски е дисциплинарно уволнен от шефа на лечебното заведение проф. Асен Балтов. Заповедта му за уволнение е подписана вчера, като към този момент все още не са ясни мотивите. 
Репортер на телевизия „Евроком“ се свърза с проф. Балтов, за да разбере повече за причините за отстраняването на водача на протестите. Пред екипа ни шефът на „Пирогов“ категорично отказа коментар, като обясни, че в момента е изключително зает и влиза на преговори със синдикатите.
Доц. Сопотевнски също към момента се въздържа от коментар, като посочи, че първо иска да се консултира с адвоката си.
Припомняме, че медиците от "Пирогов" протестираха с искане за оставка на директора си. Обвиненията им към професор Асен Балтов са, че управлява хаотично и некомпетентно. 
Лекарите се оплакваха още от ниски заплати и  липса на консумативи. Недоволството срещу Балтов избухна в момент, когато той беше на командировка извън страната, продължи няколко дни и утихна веднага след прибирането му в България, като тогава преговори той води точно с отстранения от него сега доц. Стоян Сопотенски. На онзи етап Сопотенски и останалите протестиращи се разбраха да изчакат течащата проверка от Министерството на здравеопазването и да дадат още един шанс на Балтов.