София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шефове от БДЖ дават оставки

Решението бе взето късно снощи, а днес се очаква те да бъдат депозирани

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Трима от членовете на Съвета на директорите на Холдинга БДЖ са дали оставките си. Решението на шефа на борда Велик Занчев, който е и зам.-министър на транспорта, за главния изпълнителен директор Владимир Владимиров и за финасист №1 в жп компанията Филип Алексиев идва след заседание на борда късно снощи, съобщава OFFNews. Очаква се официално оставките да бъдат депозирани днес. Евентуалният бъдещ главен изпълнителен директор на БДЖ ще е инж. Продан Проданов, който в момента е шеф на поделението за товарни превози в Пловдив.

Припомняме ви, че   Министърът на транспорта Росен Желязков разпореди пълен одит на БДЖ. Решението идва, след като главният изпълнителен директор на БДЖ Холдинг Владимир Владимиров депозира пред транспортния министър доклад от вътрешен одит на компанията, в който директно се говори за злоупотреби при обществените поръчки, некачествени ремонти и неспазване на елементарни мерки за безопасност във фирмата, които застрашават живота и здравето на хората, пътуващи във влаковете. Докладът е изпратен и до ДАНС. В доклада, който е предаден и в ДАНС, се твърди, че изпълнителният директор не е имал думата за най-важните и скандални обществени поръчки и че за тях е отговорен шефът на БДЖ-Пътнически превози Пламен Пешаров. Също и че Владимиров е бил изолиран при вземането на решения в Съвета на директорите на холдинга. Изпълнителният директор на жп холдинга Владимир Владимиров и ресорният зам.-министър Велик Занчев влязоха в открит конфликт за това кой е виновен. Сайтът OFFNews съобщава, че зам.-министърът се опитва да премахне Владимиров от ръководството на БДЖ.