Гледай
на живо

Шефът на Агенцията по трансплантация подаде оставка

Пациентски организации „отхвърлиха“ оставката й

Шефът на Агенцията по трансплантация подаде оставка Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по трансплантации д-р Мариана Симеонова ... thumbnail text

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по трансплантации д-р Мариана Симеонова е подала оставка. Причината е неясните договорни отношения с Евротрансплант и невъзможността да се правят белодробни трансплантации на българи във Виена. Причината да няма такъв вид операция за нас е неподновения договор на страната ни с университетската болница там.

Д-р Мариана Симеонова ще разговаря днес с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Пациентски организации "Заедно с теб" разпространиха писмо до медиите, в което изразяват несъгласието си с оставката на д-р Мариана Симеонова, директор на Агенцията по трансплантация. Според пациентите, без д-р Симеонова работата на институцията ще спре напълно. 

"Д-р Симеонова работи успешно и отдадено години наред с пациенти, близки на донори и лекари. Успя да постигне много за донорството и трансплантациите в България. Благодарение на нея беше създадено доверие в донорството, тя успя да сплоти пациенти и лекари". Заставаме твърдо зад професионализма и човечността ѝ и заявяваме пълно доверие към работата ѝ, заявяват от "Заедно с теб".