София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Шефът на „Пирогов“: „Исканията на протестиращите са неоснователни“

Пети ден лекари от болницата стачкуват

6 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

За пети път медици от „Пирогов“ излязоха на протест, за да изразят недоволството си от начина, по който болницата се управлява. Част от исканията им са свързани с неизплащането  на парите им за допълнително материално стимулиране, освобождаване на служители в пенсионна възраст при недостиг на персонал, както недостиг на средства за консумативи.
От синдикалната организация инициирала протеста обявиха, че са писали писмо и до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев с искане за среща с него, за да обсъдят поставените проблеми. 
А ето как прозвуча и призивът, свързан с очакваното утрешно прибиране от чужбина  на професор Балтов:
Евроком реши да се свърже с директора на най-голямата болница у нас, за да чуе коментара му относно създалата ситуация там. По телефона Балтов заяви, че току-що се върнал в България и все още не е запознат с детайлите около исканията на протестиращите, но от това, което знае, ги намира за неоснователни. На въпроса смята ли да подаде оставка, шефът на „Пирогов“ така и  не пожела да отговори.