София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Искат постоянен арест за убиеца на рейнджърката

Каменов е признал за жестокото деяние

5 годиниПравосъдие 2 Боряна Райчева

Военният, който беше задържан за убийството на рейнджърката Десислава Стоянова, е направил частични самопризнания. Светослав Каменов е признал, че е извършил убийството, казал е как го е извършил, но не е съобщил мотива за тежкото престъпление. Това съобщи пред Нова телевизия окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

"Изключваме сексуален мотив за извършеното убийство. Остава основната версия за мотива – неуредени финансови отношения, свързани с обсебването от обвиняемия на автомобила на убитата рейнджърка Десислава Стоянова", обясни Попов.

Той съобщи, че при извършения допълнителен оглед на мястото на престъплението са намерени дрехите на жертвата, която, според експертите, е убита чрез удушаване, след нанасяне на множество удари по лицето.

След убийството на Десислава мъжът се е укривал 7 дни на различни места, основно в гористи местности, тъй като той е бил обучаван, а в последствие и обучител за оцеляване при извънредни ситуации. Каменов е бил уволнен дисциплинарно от армията през 2012 година, когато извършва катастрофа под въздействието на алкохол, отклонил се от военна служба и е осъден.

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за 42-годишния Светослав Каменов.

Румен Попов уточни, че Стоянова и Каменов са били приятели, но не са имали сексуални взаимоотношения.