София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шуменка е поредната жертва на телефонна измама

2000 лева  за "лечение на роднина" 

8 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Възрастна жена от град Шумен е станала жертва на телефонна измама, регистрирана вчера в РПУ Шумен. Непознат мъж е позвънил на домашния телефон на 72 годишна жена и се е представил за лекар. По думите му синът й е претърпял инцидент, при който е получил сериозни изгаряния. Поискал от жената 12 000 лева, но тя казала, че не разполага с такава сума. Мъжът склонил майката да даде колкото има, като за нейно удобство щял да прати до дома й мъж от болницата, на когото да предаде парите. Жената предала 2000 лева на напълно непознат мъж. Малко по-късно установила, че е измамена и подала сигнал в полицейското управление.
Още двама души вчера са съобщили за опити за измами в полицията. И двамата са от Шумен.
Образувано е досъдебно производство.
От полицията отново призовават хората да не дават никакви лични данни на непознати по телефона. Да не съобщават къде живеят и да не дават по никакъв повод пари на непознати, независимо колко истинско им изглежда това, за което им искат пари.