София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сидеров: Ананиев е успешен министър, вотът няма да мине

„Атака“ има концепция за радикална промяна в здравната система

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Радикална промяна е необходима в здравната система и партия „Атака“ има концепция за такава. Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обаче посочи, че ГЕРБ имат по-либерално-пазарно виждане. „Здравната система беше сбъркана от 1997 г. насам“, каза Сидеров пред БНТ и подчерта, че тя е превърната изцяло в печалбарство. Според него Здравната каса е институция с огромна администрация, като ролята й е неясна, а размножаването на касите ще доведе до по-голяма финансова тежест на българите. „Нашите пари, събрани от здравни осигуровки, отиват в една институция, след което всички медии започват да говорят за източване на тази каса“, коментира Сидеров.

По думите му министър Ананиев е успешен, добър министър и се опитва да направи подобрения, но в грешно построена система. „Каквито и подобрение да направи, тя е сбъркана конструкцията. Защо да не помислим за радикална промяна на тази система? Да се включва така здравната услуга, че да бъде наистина услуга. Защото не може болницата да е търговско дружество, това не е пазар. Не може всяка една доставка да бъде давана в ръцете на частна фирма“, коментира Сидеров.

Той подчерта, че  доставки на лекарства могат да стават чрез касата, а не чрез отделни фирми.

По въпроса с вота на недоверие, поискан от БСП, Волен Сидеров коментира, че социалистите дори не са видели реформите на Ананиев и този вот няма да мине, защото алтернатива на управлението няма.