София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сидеров е предложил новия шеф на Търговския регистър

Той защити назначението на Габриела Козарева

6 годиниИкономика 1 Боряна Райчева

Габриела Козарева е назначена за директор на Агенцията по вписванията по предложение на Волен Сидеров. Това обяви самият лидер на „Атака“ и заяви, че Козарева е доказан специалист, не е партиен активист на никоя партия. “Държавната администрация има остра нужда от такива кадри. По мое предложение, съгласувано с премиера Бойко Борисов, бе назначена, така както по предложение на Валери Симеонов беше назначен ген. Кирил Войнов за временно изпълняващ функциите на председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН)”, посочва Сидеров в съобщение до медиите. 

Лидерът на „Атака“ подчерта, че премиерът Бойко Борисов се съобразява с коалиционните предложения и винаги търси баланс в тях.

“В случая „Козарева” няма никакви основания за обструкции, освен ако някой политик, държавник или член на правителството се страхува, че от Агенцията по вписванията могат да станат ясни данни за негово участие във фирми и конфликт на интереси. Но това е негов проблем и не е повод за коалиционни интриги”, заключва Волен Сидеров.