София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сидеров иска руските туристи да получават визи у нас

Лидерът на Атака започва проверки по Черноморието по повод промените в туризма

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Започвам проверка по Черноморието дали хората и бизнесът одобряват промените в туризма. Това заяви снощи пред препълнената с над 100 човека зала в Бургас лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

Председателят на ПГ на Обединени патриоти беше категоричен, че туризмът в България е сред основните пера, които попълват държавния бюджет и ще лобира за неговото развитие. Пред бургазлии Сидеров предложи и решение как да бъдат доведени повече туристи по Черноморието ни. „Руските туристи да получават визи тук, в България. А не да хабят нерви, пари и усилия, да пътуват до българско консулство, за да получат визи. От руските туристи България само печели”, категоричен бе той.

Сидеров акцентира, че Министерството на икономиката, чийто министър е от квотата на АТАКА, започна инициатива за разкриване на инфоцентрове, които да съдействат на малкия и среден бизнес да получи по-лесно европейско финансиране.

Той поясни, че България може не само да изнася суровини, а и да има производство, както при социализма. „Бургаска област може да цъфти и процъфтява. Този регион трябва да живне още икономически”, смята Сидеров.

Председателят на АТАКА  беше категоричен, че моментът е кризисен за Обединени патриоти. „Направихме коалицията и влязохме в управлението за по-доброто на българите. За първи път изместихме ДПС. Ако се разбием сега, това ще свали доверието на хората към нас. Пледирам всеки един от нас да сниши егото”, призова Сидеров.