София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сидеров: Няма кой да свали ГЕРБ и Патриотите от власт

Той сравни българския народ с „пластилин, който лесно може да бъде мачкан"

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Волен Сидеров коментира трусовете в управляващата коалиция пред "Фокус". Според лидерът на "Атака" няма кой да свали от власт ГЕРБ и Обединените патриоти, ако те не го направят сами, Той каза, че избирателите в България са приели настоящата коалиция между „Атака“ и ГЕРБ, след като в продължение на години са искали да ги управлява Борисов и ГЕРБ, а не Сидеров и „Атака“. Според него, има разлика между това да изгубиш властта, заради вътрешно неразбирателство и да те свалят, защото си „уличен в корупция или нечовешко отношение".


Лидерът на „Атака“ заяви, че най-големият тест за личността на човека е издигането му на властова позиция. "Ако се самозабравиш и решиш, че трябва да подмяташ и подритваш хората, рано или късно приключваш. Дали смяташ, че си голямата работа, защото си там някъде, и че си безсмъртен, защото си просто във властта – не", каза Сидеров. Междувременно, той сравни българите с „маса от пластилин, който лесно може да бъде мачкан“, и бе категоричен, че ако този пластилин се втвърди и се превърне в тухла, то тогава няма как да бъде смачкан. Но за да се случи това, трябва да се възпита поколение с по-самостоятелно мислене.


Трусовете в управляващата коалиция вече станаха доста. Последният касае вицепремиерът Валери Симеонов, който така и не подава оставка, макар да нарече майките на деца с увреждания "кресливи жени" и се усъмни, че децата им са болни. Преди това имаше скандали между Сидеров и Симеонов, като дори се стигна до публично "сдобряване" с посредничеството на Бойко Борисов, тъй като имаше спорове относно оставките на Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков.