София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сидеров: Никога не съм искал да водя листите за евроизборите

Лидерът на "Атака" не подписал за избора на Николова, защото не я познавал

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" коментира пред журналисти днес, че по време на продължилия над четири часа коалиционен съвет във вторник не  е ставало дума за това той да води листата за предстоящите евроизбори.
 
Сидеров беше категоричен, че единственият въпрос, който е поставил по време на срещата е дали "Обединине патриоти" и ГЕРБ ще се явят заедно на предстоящите европейски избори. Според атакиста това е въпрос от фундаментално значение, тъй като той е убеден, че ако двете формации не съберат по-голям вот от този на БСП и ДПС, това ще означава, че страната върви към предсрочни избори.
 
"Мисля, че това всяко дете от 1 до 4 клас го разбира. Това ме интересува единствено като загриженост за устойчивостта на управляващата коалиция. Никога не съм поставял въпроса да водя листи или да ходя в Брюксел, подчерта още председателят на "Обединени патриоти". 
 
В отговор на въпрос защо не е подписал предложението за избора на Марияна Николова като вицепремиер,  Сидеров заяви, че просто не я познава и не знае какво да очаква от нея.
 
"Не знам на какво е способна и тя изведнъж ми се предлага. Само заради това. Не смятам, че е нужно да подписваме тримата някаква номинация. Това е квота на НФСБ. Или се приема, или не се приема. Не е нужен моят подпис“, обясни патриотът.
 
Политикът беше категоричен и че отсъствието на съпартииците му от "Атака" по време на вчерашното гласуване в пленарна зала на кандидатурата на Николова е било техен избор, а не наложено от него поведение.
 
"Те не са кукли на конци. Всеки решава сам", обясни Сидеров и допълни, че няма нищо против да се срещне в бъдеще с новия вицепремиер, ако бъде поканен от нея.