София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сидеров прикани управляващите да слязат от лимузините си

Лидерът на „Атака“ остро критикува изпълнителната власт

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров излезе с остри критики към своите партньори от управлението – ГЕРБ и Патриотите, както и към вътрешното министерство. "МВР е прогнила и корумпирана система", обяви Сидеров в интервю за радио "Фокус".  

По думите му истинската корупция е изпълнителната власт, където хората не са избрани пряко от народа, както в парламента. „Те движат лостовете на властта. Аз ходя пеша по улиците и хората ми говорят пряко. Не профучавам със синята лампа като Борисов, Симеонов, Цветанов, Томислав Дончев, Каракачанов и т.н.", каза възмутен Волен Сидеров. Той призова горепосочените господа, които са в реалната изпълнителна власт, да слязат от лимузините си и да се разходят сред народа на България, за да чуят какво имат да им казват хората.

Лидерът на парламентарната група на „Обединените патриоти“ бе категоричен, че няма да напусне коалицията, но ще продължи да задава въпроси на изпълнителната власт.

Сидеров потвърди, че избора на партия "Атака" за главен секретар на МВР е Светлозар Лазаров, който определи като съвестен и отговорен човек, способен да се справи с необходимостта от реформи в системата на МВР.