София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сидеров разочарован от Борисов и МВР

Депутатът готов с предложение за нов вътрешен министър

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Лидерът на партия "Атака" и председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров е разочарован от министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиера по сигурността Красимир Каракачанов и от Валери Симеонов, защото нито един от тримата не го е потърсил след случилия се в петък инцидента с съпругата на Сидеров. Това  заяви депутатът пред телевизия "Европа", като допълни, че ще постави пред министър-председателя въпроса за смяната на настоящия министър на вътрешните работи Младен Маринов, който не си вършел качествено работата.
 
Инцидент, за който става дума е станал на 5-ти октомври вечерта близо до Симеоновоско шосе, в квартал Витоша. Колата на съпругата на Волен Сидеров (Деница Гаджева) е била блъсната от автомобил, управляван от судански гражданин. На мястото на катастрофата е пристигнал лидерът на "Атака", както и водещите Бареков и Байрактаров, които съобщиха новината  вчера в предаването си "Бареков и Байракторов без цензура" по телевизия "Евроком" и пуснаха ексклузивни кадри местопроизшествието.
 
От МВР потвърдиха, че  мъжът е 40-годишен  судански гражданин. Той е  задържан за агресивно поведение на пътя. Според полицията, след леко пътнотранспортно произшествие между двата джипа суданецът  започнал да обижда шофьорката на другия автомобил. Жената успяла да се оттегли. Но в района на бул. „Г.М.Димитров" тя била застигната от мъжа, който я принудил да спре, излязъл от джипа си и насочил словесната си агресия към нея.
 
Според версията на Сидеров това е било опит той да бъде сплашен, но нападателите са объркали колите и вместо на него са попаднали на жена му.Лидерът на "Атака" е крайно разгневен от случилото се, като по думите му служителите на МВР лъжат за ситуацията.
 
Всичко това според Сидеров ясно показва, че МВР е изцяло прогнила система, която се нуждае от цялостна трансформация.
 
Властите информират, че суданският гражданин, пребиваващ в България, е бил задържан, като по случая е образувана преписка за хулиганство.