София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сидеров зове за правителство на ГЕРБ и БСП

Самият той не искал да става министър

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е призовал по време на Консултативния съвет при президента ГЕРБ и БСП да направят общо правителство на националното спасение. "Призовах ги да помислят дали могат да направят заедно кабинет на спасението", каза Сидеров.

"Трябва да се свършат няколко неща - трябва да се помисли за ниските доходи, трябва да се укрепи страната, да не се издънят икономически показатели", добави лидерът на „Атака“.

Самият той нямал амбиции да става министър. Сидеров коментира, че все още е рано да се говори за премиер и министри в правителство с мандата на Патриотичния фронт.

По-рано съпредседателят на Фронта Валери Симеонов каза, че харесва някои от министрите в правителството на Бойко Борисов и поименно назова Лиляна Павлова, Петър Москов, Ивелина Василева и Теменужка Петкова.

След консултативния съвет при президента Плевнелиев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не изключи възможността депутати от партията да подкрепят правителство на Патриотичния фронт и Реформаторския блок.

В петък президентът Плевнелиев ще започне връчването на мандатите по реда, определен в Конституцията – първо на ГЕРБ, после на БСП, а след това, ако няма резултат – на избрана от него парламентарна група.

ГЕРБ и БСП вече обявиха, че ще върнат мандата и няма да правят опити да съставят кабинет в това Народно събрание.