София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Силни ветрове в Западна и Североизточна България

АПИ и МВР с призив към всички шофьори

6 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

През почивните дни се очаква влошаване на времето и силни ветрове в Западна и Североизточна България. Шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция", съобиха от АПИ.

Прогнозата на метеоролозите е, че в нощта на събота срещу неделя в тези части от страната и във високопланинските райони дъждът ще преминава в сняг. Възможни са виелици и снегонавявания от бурен североизточен вятър.

От МВР съветват да не тръгваме на път при обилен снеговалеж и навявания. Ако все пак няма как да го отложим, да подготвим автомобила си, да имаме достатъчно гориво, въже, фенерче и топли дрехи. Друга препоръка е да се кара по първокласни пътища, защото те се почистват с предимство.

От АПИ отбелязват, че Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. В готовност за поддържане на републиканските пътища са около 3000 машини.