София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Симеонов нарече протеста на майките "тюрлюгювеч"

Той призова да не се провежда контрапротест в негова защита

5 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Вицепремиерът Валери Симеонов призова организаторите на насрочения за утре в 10.00 часа протест пред Министерски съвет в негова защита да отменят проявата. На брифинг пред журналисти той заяви, че се чувства достатъчно уверен в това, което върши и не е необходима подкрепа към него „със средства, каквито аз не приемам, а именно със средствата на уличния натиск”.

По повод публикациите в някои медии, че синът на Симеонов е написал в социалните мрежи „Баща ми е див селяк, повече не искам да го познавам“, вицепремиерът заяви, че това е фалшива новина и вероятно ще съди въпросните медии.

Валери Симеонов уточни, че на днешното заседание на Коалиционния съвет на Обединените патриоти ще стане ясно дали той ще остане на поста си. “При наличие на решение коалиция Обединени патриоти да ме издигне за вицепремиер, трябва да има съответното решение, че ме оттегля”, заяви Симеонов.

Вицепремиерът обаче посочи, че е сигурен, че няма проблем правителството да продължи да функционира и ако той не заема поста.

“Не мисля, че моята фигура е кой знае колко значима, но от друга страна по никакъв начин не мога да приема морални оценки от всякакви посоки. Аз имам собствено мнение, изразил съм си мнението, държа на него, продължавам да твърдя, че казвам истината и ще го правя и няма повече какво да добавя”, заяви Валери Симеонов и подчерта, че вчерашния протест на майките на деца с увреждания е бил "тюрлюгювеч".