София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Симеонов: Ще сезирам СЕМ за „Шоуто на Слави“

Никой не е могъл да ме уличи в злоупотреби

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Ще сезирам Съвета за електронни медии относно разследването на „Шоуто на Слави“, заяви съпредседателят на Обединени патриоти Валери Симеонов, в интервю за БТВ.

В предаването на Слави Трифонов бяха изказани твърдения, че Симеонов е собственик на мотел „Козият рог“ в Малко Търново, където се настаняват командировани по границата полицаи и военни. По този начин Симеонов печелел от държавни пари, твърди водещият.

„Журналистическото разследване не е за всеки. Това беше по-скоро оклеветяване и нечистоплътни внушения“, каза политикът.

По думите на Симеонов, хотелът, собственност на СКАТ ООД е само един от обектите на компанията, в която той е съдружник. „ Нямам договор с Министерството на отбраната или с Министерството на вътрешните работи. Всяко поделение си проучва легловата база и избира къде да си изпрати хората“ поясни той.

Според него няма конфликт на интереси, тъй като според закона, като депутат Симеонов не трябва да участва в управлението на фирми а в СКАТ ООД е само съдружник.

„Никой в нито един момент от моя живот не е могъл да ме уличи в укриване на данъци, злоупотреба или закононарушения. Пак ще искаме право на отговор, вероятно няма да го получим, сподели Симеонов.

Той намекна, че може да съди Слави Трифонов за клевета, както е осъдил и Николай Бареков. „Един такъв, който показваше такива репортажи, го осъдих. Казва се Николай Бареков от ТВ 7, осъдих го за клевета. Осъдих и вестник „Уикенд“ за клевета. Следващия скалп, който ще закача на стената, вероятно ще бъде на Слави Трифонов, въпреки че трудно може да се говори за скалп там“ заяви Симеонов.

„Човек работи за доброто име и накрая се появява някой водещ и започва да се гаври с теб“, допълни Симеонов.