София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сираци раздадоха награди за добри дела

Получиха ги заслужили общественици и политици

6 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

На официална церемония в Централния военен клуб национално сдружение на сираците в България връчи наградите „Добродетел на годината“ за 2017-та.
 
С много настроение, музика и танци децата от Средно училище „Св. Св. Кирил и Методии“ от град Пордим откриха церемонията, на която повече от 60 души - представители на местната и централната власат, общественици и собственици на фирми се сдобиха с ценния приз, сякаш, за да опровергаят българската поговорка, че няма ненаказано добро. Наградите връчи председателят на сдружението Слави Михайлов, отраснал в дом за деца, лишени от родителска грижа във Варна и изпитал сам на гърба си всички трудности, които това носи. Сред първите наградени беше транспортният министър Ивайло Московки, заради работата, която ръководеното от него ведомство е осигурило на сираците.
 
Последваха отличия на градоначалниците на Пордим, Кнежа, Варна и Стара Загора, различни депутати и представители на средния и едър бизнес в България. Наградена за доброто си сърце беше и певицата Деси Добрева, взела участие напълно безплатно в тяхна кампания.
 
А  въпросът, на кого е задължение доброто  за Деси е риторичен. За всеки  от  нас, то трябва да е мисия, защото е заразително и защото само по този начин някой ден ще живеем в  един по-хубав свят.