София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Сити“, „Бешикташ“, „Тотнъм“ и „Реал“ прескочиха групите

„Ливърпул“ и „Севиля“ направиха зрелищно 3-3

6 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Изиграха се 8 мача от петия кръг на групите в Шампионската лига. В група Е „Ливърпул“ и „Севиля“ направиха зрелищно равенство 3-3. Гостите от Англия поведоха с 3-0, но през второто полувреме испанците изравниха.

Така двата отбора останаха на първите две места в групата – „Ливърпул“ с 9, а „Севиля“ с 8 точки, след като „Спартак“ (Москва) не успя да победи гостуващия „Марибор“, завършвайки 1-1. Московчани са с 6 точки и теоритични шансове да продължат в директните елиминации, докато словенците са последни с 2 точки.

В група D „Манчестър сити“ с 15 точки е недостижим на върха след победата с 1-0 срещу „Фейенорд“, докато „Наполи“ победи гостуващия „Шахтьор“ (Донецк) с 3-0 и с 6 точки е на третата позиция. Украинците остават втори с 9, а „Фейенопс“ е последен с 0 точки и кошмарната голова разлика 3-13.

В група G „Бешикташ“ си осигури място в елиминациите, завършвайки 1-1 с гостуващия „Порто“, докато в другия мач „Лайпциг“ разгроми като гост „Монако“ с 4-1. „Порто“ и „Лайпциг“ имат по 7 точки, „Монако“ е с 2.

В група Н „Тотнъм“ победи изпадналата в криза „Борусия“ с 2-1 в Дортмунд и с 13 точки ще завърши на първо място в групата. Европейският шампион „Реал“ (Мадрид) пък разгроми с 6-0 „Апоел“ в Никозия и с 10 точки е на втората позиция. Кипърският тим и „Борусия“ са по 2 точки и ще се борят да продължат в „Лига Европа“.

Тази вечер ще се изиграят още 8 мача, като най-голям интерес буди гостуването на „Барселона“ на „Ювентус“ в Торино.