София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Скандал след срещата Борисов – Панов

Журналисти се надвикваха и караха

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Скандал между журналисти попречи да бъдат чути коментарите на правосъдната министърка Цецка Цачева, на вицепремиерката Екатерина Захариева и на Лозан Панов след срещата на председателя на Върховния касационен съд с министър-председателя по въпросите на съдебната реформа.

След кратко изявление на Захариева, от което се разбра, че идеите на Панов са промени в конституцията не са осъществими, понеже няма необходимото мнозинство от 2/3 в парламента, журналистите в опит да зададат въпроси започнаха да се надвикват и нищо не можа да се разбере.

Преди това Лозан Панов успя да каже, че реформата в съдебната система трябва да бъде направена и че всяка мимикрия на реформа повишава недоверието към правосъдието.

Захариева и Цачева не се съгласиха и казаха, че е направено много и посочиха като цел антикорупционното законодателство, изменения в Наказателно-процесулания кодекс и изпълнение на 17-те препоръки от последния мониторингов доклад на Европейската комисия.