София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Скандали и напрежение в парламента

Нинова се скара с Караянчева

6 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Напрежение и скандали при обсъждането на вота на недоверие в Народно събрание. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви от трибуната на парламента, че правителството на Борисов не може да гарантира сигурността на хората и на правителството си. Тя посочи, че вече е време народа да иска предсрочни избори.

Нинова очерта битовата престъпност, като огромен проблем на държавата. 75% от кражбите остават неразкрити, а 45% са разкритите грабежи.

„Не само, че не се справяте, но и излъгахте. Този път ние предлагаме да говорят документите. Вие обещахте, но не изпълнихте“, смята Корнелия Нинова.

Тя отново припомни бягството от затвора на Пелов и Колев и убийството в Нови Искър.

„Тук не можете да се оправдаете – „Ние ги хващаме, те ги пускат““, посочи Нинова.

По думите й правителството отказва да изпълнява основното си конституционно задължение - да пази държавата и хората.

„ Българите, като виждат, че няма защита на държавата, се самоорганизират. Обществото ни се самоорганизира, защото няма държава и държавност“, заяви лидерът на БСП.

Лидерката на БСП се бе подготвила с мултимедия, на която искаше да пусне две клипчета с изказвания на премиера Бойко Борисов.

"Махнете тази мултимедията. Това не е прожекционна зала", председателя на НС Цвета Караянчева.

Нинова реши да преразкаже за какво иде реч във видеата.първите кадри Борисов е казал, че България на 100% пази границите на Европа от бежанци и че сме най-сигурната граница на Съюза. Според Нинова във второто видео премиерът заявява, че не сме успели да изпълним обещанието си и сме пуснали 60 хиляди мигранти към Европа.