София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Скандалния Наско Михов е новият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй"

БЕХ крие биографията му

5 годиниОбщество 155 Боряна Райчева

С решение на Съвета на директорите - СД на "Български Енергиен Холдинг" ЕАД е извършена промяна в ръководния състав на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД. На мястото на Иван Андреев, като член на СД и изпълнителен директор, застава Наско Михов.

Според официалното съобщение рокадата е по здравословни причини. Посочва се, че Михов е заемал ръководни длъжности в енергетиката и има 16-годишен опит в Първа атомна и още 2 години в „Радиоактивни отпадъци”.

В кратката информация на БЕХ се посочва само, че Наско Михов е заемал ръководни длъжности в енергетиката. Пропуснат обаче е периодът в началото на 2007 г., когато Михов беше начело на „Топлофикация – София” – скоро след големия скандал с Валентин Димитров (Вальо Топлото).

Михов обаче е достатъчно популярна личност от преди десетина години, когато неговото назначение за шеф на "Топлофикация София" през януари 2007 г., когато дружеството бе собственост на държавата и Столичната община, предизвика лавина от скандали още при провеждането на самия конкурс и избора. Той бе предложен за поста от тогавашния министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров след ареста на шефове в дружеството. След бламиране и тежки спорове в Столичния общински съвет се стигна до гласуването на назначението от Столичния общински съвет.

Докато беше шеф на столичното парно Михов отнесе тежки критики от страна на Бойко Борисов, който тогава беше кмет на София, заради получени двойно по-високи сметки за парно през януари 2017 г. Тогава Борисов дори обяви, че дружеството се източва. Преди да поеме "Топлофикация София" Михов бе в управата на държавното дружество "Информационно обслужване", а пред 2009 г. отново влезе в борда му.

Преди да поеме "Топлофикация София" Михов бе в управата на държавното дружество.

"Информационно обслужване", а пред 2009 г. отново влезе в борда му.