София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СКАНДАЛНО: Пиян шофьор превозвал ученици

Установили 0,59 промила алкохол в кръвта му

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Шофьор на училищен автобус е возил ученици с 0,59 промила алкохол в кръвта. Автобусът превозвал всекидневно ученици от село Ябланово до средно училище "Георги Раковски" в Котел. Мъжът е спрян от полицейски патрул на паркинг пред училището веднага след пристигане на автобуса пълен с деца.

Директорът на училището Стефан Дондев коментира, че "При всички положения той ще бъде дисциплинарно уволнен, защото няма как да рискува живота на децата в такава ситуация.

След взетата с дрегер проба е взета и кръвна проба, която да установи с по-голяма точност нивото на алкохол. Резултатите от нея все още се очакват.

Директорът на СУ "Г.С.Раковски" в Котел информира, че шофьорът не е на работа, а в неплатен отпуск до края на седмицата. На водача на автобуса са поискани писмени обяснения за случилото се. Автобусът също е спрян от движение, докато проблемът не бъде решен.

Инцидентът усложнява извозването на близо 200 деца всеки ден от населеното им място до града. Директорът уверява, че ще бъде направено необходимото, за да не се получи забавяне. Той гарантира, че ще се вземат драконовски мерки, за да не се стига до подобна ситуация.