София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СЛАГАТ КАМЕРИ В КОЛИТЕ НА НСО

МЯРКАТА СЕ НАЛАГА СЛЕД ЕКШЪНА НА АМ „ТРАКИЯ“

9 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Колите на НСО да бъдат снабдени с камери – такава мярка обмисля да въведе началникът на службата ген. Ангел Антонов. Така ще се записват действията на гардовете при движение на магистрала, натоварен трафик или инциденти на пътя, съобщава „Преса”.

Мярката се налага заради обвиненията на пловдивско семейство, което се оплака, че кортеж на НСО на магистрала „Тракия” е засякъл двата им автомобила и мъже от НСО им показали автомат. Записващите устройства няма да работят постоянно, но ще може да се включват при нужда. Такива ще има само в оперативните коли. Имало такава практика в службите в други държави в Европа, обясни ген. Антонов. Той уточни, че камери в бронираните автомобили, където се возят випове, няма да има, за да не се нарушава личното им пространство. Ангел Антонов бе категоричен, че твърденията на семейство Костови са противоречиви, не отговарят на истината и реално няма как да бъдат доказани. Той допусна, че разказът им може да е организирана атака срещу приемането на специалния Закон за НСО, който беше гласуван на първо четене от депутатите. Началникът на службата не пожела да разкрие кой от държавнитиците е пътувал по аутобана и обяви, че е забранил на гардовете да правят каквито и да е изявления по случая. От службите на премиера и президента съобщиха, че държавниците не са ползвали кортеж във въпросния 20 юли.

Източник: Новини БГ