София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Слави Трифонов дарява 2 милиона лева на деца с увреждания

Близо 20 000 души аплодираха шоумена в Лондон

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Зрелищен концерт в Лондон изнесоха Слави Трифонов и “Ку-ку бенд” на 9-ти юни . Грандиозното шоу се състоя в препълнената зала "The O2 Arena" пред 20-хилядната публика, дошла да види и чуе на живо българския шоумен.

Концертът в най-голямата европейска зала премина под надслов „Системата ги убива“. По непотвърдена информация приходите от концерта надхвърлят 2 милиона лева. Дни преди спектакъла Слави Трифонов организира специална пресконференция заедно с майки от София на деца с увреждания и публично обеща и гарантира, че приходите от лондонското шоу ще бъдат дарени в подкрепа точно на семействата с трайно болни деца.

“Златните момичета” на България също се включиха в благородната кауза и взеха участие в концерта. Бронзовите медалистки от олимпийските игри в Рио де Жанейро Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Любомира Казанова и резервата на отбора Снежана Дачева се включиха в спектакъла и просълзиха публиката с появата си.

На няколко пъти публиката в екстаз аплодира Слави и това наложи той да спре изпълненията и да успокоява феновете си. Хора от екипа на щоумена споделиха за телевизия Евроком, че по традиция висчки концерти на Слави екзалтират публиката, но подобен висок градус на настроението, както вечерта на 9 юни в лондонската зала Арена, досега не е имало…