София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Слави Трифонов подкрепи "Системата ни убива“

Приходите от концерта в Лондон ще бъдат дарени на конфедерацията

6 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Слави Трифoнов ще дари приходите от концерта му в Лондон на "Конфедерация за защита правата на децата", които не бяха допуснати в Парламента. Сумата ще бъде използвана за подпомагане на деца в нужда, които страдат ежедневно.

„ Беше възмутително майките да не бъдат допуснати в парламента с обяснението за дрескод. Това, което се случи, беше унизително и ме кара да се срамувам. Хората, които носят отговорност за това обаче не се срамуват. Една държава си личи по това как се грижи за хората, които страдат, заяви Слави Трифонов.

От Конфедерацията заявиха, че ще направят и една голяма информационна кампания с цел информиране на грешната система за подпомагането им.

„ Основният ни проблем не е едни пари, които правителството да ни дава, а комплекс от политики, за да могат тези деца да са част от обществото, да се чувстват достойни хора“, посочиха от Конфедерацията.

От "Конфедерация за защита правата на децата" заявиха, че след шест протеста и изложени ясни искания за промяна, правителството още не е направило нищо, за да защити децата с увреждания. Въпреки последвалите извинения, исканията на майките на децата с увреждания за отпадане на ТЕЛК решенията и цялостна реформа в политиката за подкрепа на децата с увреждания, не бяха подкрепени.

„Представете си как живеят тези хора.Има нужда от промяна в отношението ни към тях. Трябва да се опитаме да осветлим това което се случва, защото тези хора живеят скрити. Виждаме страдащи деца, които трудно се справят с живота и техните родители, които се грижат за тях. Трябва да разберем от какво имат нужда и да се постараем да им помогнем като общност“, призова Трифанов.

На концерта в Лондон екипът на Слави Трифанов ще бъде облечен с черни тениски с надпис „Системата ни убива. В концерта ще участват "златните момичета" от българския национален ансамбъл по художествена гимнастика, танцьорите от ансамбъл "Филип Кутев". Ценовият диапазон на билетите е от 20 до 80 паунда.