София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

След рисково шофиране, мъж насочи пистолет срещу други двама

Инцидентът е станал до светофара на „Цариградско шосе“ и „Горубляне“

7 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

След засичане на пътя между две коли, шофьорът на едната размаха пистолет. Инцидентът е станал в неделя следобед в София, до светофара на „Цариградско шосе“ и „Горубляне“.

Димитър Бояджиев и семейство му се прибирали. В района Ихтиман изпреварвали колона в лявата лента, като се движели със 140 км/ч. След приключване на изпреварването тръгнали да се прибират в дясната лента, но видели в огледалото автомобил, който изпреварвал в дясната лента.

Бояджиев останал е ляво, за да не пречи на другия водач. След секунди обаче другата кола се изравнила с него и започнала да го избутва към мантинелата. Мъжът намалил скоростта, за да пропусне другия шофьор и да заснеме регистрационния му номер, и да подаде жалба срещу него.

Автомобилът продължил с агресивното движение на пътя. Той притискал колите пред него, изпреварвал от ляво, от дясно и дори в аварийната лента.

Димитър Бояджиев спрял и опитал да разговаря с другия шофьор, след него спрял и друг мъж, който също пътувал със семейството ни. Нарушителят обаче извадил пистолет и го насочил срещу двамата мъже. Вторият потърпевш казал, че е полицай, при което нарушителят също казал, че е полицай но не се легитимирал, а по-късно прибрал оръжието. Ситуацията на пътя е заснета от съпругата на Димитър Бояджив, която заснела всичко с телефона си.

Потърпевшият се обадил на 112 и бил насочен към Осмо районно управление, където е подал жалба.