София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

След снеговете - дъжд

През почивните дни се чака по-топло време

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

През следващото денонощие ще има разкъсана средна и висока облачност. Преди обяд по поречието на Дунав и на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, а максималните - между 3° и 8°.

През почивните дни ще има разкъсана, над много райони предимно значителна облачност. На отделни места ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг, с по-голяма вероятност в неделя. Ще духа слаб югозападен вятър.

През деня ще бъде сравнително топло, особено в планините и планинските райони, но сутрешните температури в повечето места ще остават отрицателни. В понеделник ще има по-съществени временни разкъсвания и намаления на облачността, но до вечерта тя отново бързо ще се увеличи и ще започнат превалявания, все още предимно от дъжд.

Във вторник ще започне ново застудяване, като се очаква в сряда максималните температури да паднат с около 10 градуса до минус 2. Почти няма да има разлика между дневни и нощни температури.

Месечната прогноза предвижда февруари да е по-топъл от отминалия януари, като температурите ще са в рамките на нормалните за този период от годината.