София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Слободан Праляк предложил отрова и на Радко Младич

Това е бягство, отговорил сръбският лидер

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Лидерът на босненските хървати ген. Слободан Праляк, който се отрови с цианкалий в залата на съда в Хага на 29 ноември 2017 г., е предложил отрова и на генерал Ратко Младич преди обявяването на доживотната му присъда, пише белградското електронно издание "Ало", цитирано от агенция „Фокус“.
Според сина Дарко Младич баща му Ратко Младич се е срещнал със Слободан Праляк, който му е предложил да му даде отрова. "Праляк е заявил, че може да му достави отрова, която да изпие при обявяването на доживотната му присъда и по този начин да обвини Трибунала в Хага. Баща ми е бил шокиран от предложението и му отговорил, че това е бягство, и смята да се бори, а не да бяга", заявява пред "Ало" Дарко Младич, който е имал кратко свиждане с баща си след обявяването на присъдата му.
75-годишният командир на босненските сърби Ратко Младич бе осъден на доживотен затвор на 22 ноември 2017 г. заради геноцид. Синът му твърди, че самоубийството на Слободан Праляк по време на заключителното заседание на Трибунала за разследването на военните престъпления в бивша Югославия е предизвикало всеобщо внимание заради зрелищния си характер.