София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Служители от НАП отново на протест

Искат уволненията да бъдат отменени

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Служителите от Националната агенция за приходите излизат за втори път на протест. Причината е извършените съкращения, довели до премахването изцяло на отдел „Оперативен контрол".
 
Структурна реформа доведе до отпадане на звеното, като част от причините се коренят и в множеството сигнали за корупция именно в този отдел. При съкращенията, които предстоят да влязат в сила от 1 май 2018 г.,  работата си ще загубят близо 300 души. Техните задължения ще се поемат от звено, което изпълнява и към настоящия момент сходни функции, уточняват от НАП.
 
Протестиращите  ще организират шествие от Министерство на финансите до централата на НАП заради отказа на директора на агенцията Галя Димитрова да преговаря с тях.
 
Синдикатите настояват докато не се подпише удовлетворяващо страните споразумение, да не се предприемат действия по съкращаване на кадри.