София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Слънце в четвъртък

Дневните температури ще достигат 29-34 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В четвъртък утрото ще бъде прохладно с минимални температури от 11, 13 градуса по високите западни полета до 17, 20 по Черноморието.
През деня времето над страната ще бъде слънчево. Следобед над Североизточна България и около планините ще се развива купеста облачност. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток. Затоплянето ще продължи и дневните температури ще достигат 29, 34 градуса, по крайбрежието на морето 26, 29
Вследобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. По-значителна купеста облчаност ще се развие над Североизточна България и около планините, но без валежи. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток. Дневните температури ще достигат 29, 34 градуса, по крайбрежието на морето 26, 29.
Над планините преди обед ще бъде слънчево, а следобед ще има временни заоблачавания. На 2500 м височина максималната температура ще достига 9 градуса, а на 1500 м около 18 градуса.
По Черноморието времето ще бъде слънчево, с кратки заоблачавания следобед. Вятърът ще бъде слаб, следобед – умерен от изток. Вълнението ще продължи да отслабва, но по южното крайбрежие ще бъде все още умерено. Дневните температури ще достигат 26, 29 градуса. Температурата на морската вода е 22, 25 градуса.
В петък и в събота времето ще бъде слънчево. Повишението на температурите ще продължи и след пладне в низините и ще бъде горещо. И в неделя над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. По-съществени заоблчавания с условия да превали и прегърми ще има следобед над планините, привечер над североизточните райони. В поноделеник ще остане предимно слънчево и горещо. Следобед ще се развие купеста облачност, като кратък дъжд е възможен на места в Източна България и около планините.
На този ден най-студено е било в София плюс 9.9 през 1949 г, а най-топло в Плевен 41.2 през 1916 г.