София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Слънце във вторник

Облачността постепенно се разкъсва

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Вторият ден от седмицата ни посреща с повече слънце и разкъсване на облаците.
Минималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, по Черноморското ни крайбрежие до 20.
Утрото ще ни посрещне със значителна облачност и превалявания в на юг от Бургас. Преди обед валежите в югоизточните райони бързо ще спират и от запад на изток облаците ще намаляват като повече облаци ще има над източните райони. Дневните температури ще достигат 24, 29 градуса. Във вътрешността на страната вятърът ще бъде слаб, а по Черноморието ще бъде ветровито.
Следобед над Западна България ще бъде слънчево, а на изток ще има значителна, но разкъсана облачност.

Над планините преди обед ще бъде облачно, а следобед планиниските ни първенци ще се показват между облаците.
По високите части ще бъде ветровито , с източен-североизточен засилен вятър. На 2500 м височина максималната температура ще достига 9 градуса, а на 1500 м около 15 градуса.
По Черноморието ще бъде ветровито, със значителна облачност.
Предиобед по южното крайбрежие ще превалява.
Ще духа засилен вятър от североизток. Вълнението на морето ще бъде умерено. Дневните температури ще достигат 27, 29 градуса. Температурата на морската вода е 23, 25 градуса.

В сряда ще се установи слънчево време. Ще започне повишение на температурите. В четвъртък ще има заоблачавания над планините, които няма да попоречат на слънчевия характер на времето. По Черноморието ще бъде ветровито. В петък и в събота ще бъде слънчево, с максимални теператури в населените места от 30 до 35 градуса, по морския бряг до 28, 29.

На този ден най-студено е било в София плюс 9.6 през 1898 г, а най-топло в Плевен 38.1 през 1974 г.