София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Слънчев четвъртък

Временни заоблачавания се очакват на места

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В четвъртък най-ниските температури ще бъдат от 13 до 20 градуса. През деня на фона на слънчево време ще има временни заоблачавания, по-съществени преди обед над северозападните райони, а следобед над Южна България. Слаб и кратък дъжд е възможен на места около планините. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса, в южните части да 31, 32.

Над планините денят ще започне със слънчево време, но впоследствие ще се заоблачи. На места за кратко ще превали, но без съществени количества. Ще бъде ветровито. На 2500 м височина максималната температура ще достига 10 градуса, а на 1500 м около 16 градуса.

По Черноморието преди обед ще бъде слънчево, а следобед ще има временни заоблачавания. Вятърът ще бъде от запад-северозапад – слаб до умерен. Дневните температури ще достигат 30, 32 градуса. Вълнението ще бъде слабо. Температурата на морската вода ще бъде 21, 24 градуса.

В петък и събота ще бъде слънчево. Утрините ще са прохладни, но през деня температурите бързо ще се повишават достигайки летни стойности – от 27 до 33 градуса. По-хладно с бризов вятър ще бъде по Черноморието, където в сутрешните часове по южното крайбрежие ще има разкъсани ниски облаци. В неделя времето ще се задържи слънчево. Ще продължи да се затопля и след пладне в низините и равнините ще бъде горещо с температури до 30, 35 градуса.