София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Слънчево и горещо ще бъде и в петък

Максималните температури ще са от 34 до 39 градуса

7 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

В петък най-ниските температури ще бъдат от 15 до 20 градуса, по брега на морето 20, 23. Над страната ще бъде слънчево. Кратки заоблачавания без да се променя слънчевия характер на времето ще има преди обед над северозападните райони, след пладне над Източна България и привечер над североизточните части от страната. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат от 34 до 39 градуса, по Черноморието 29, 33.

Над планините времето ще бъде слънчево. След пладне ще има малко купеста облачност. Вятърът ще бъде до умерен от североизток. На 2500 м височина максималната температура ще достига 17, 18 градуса, а на 1500 м около 24 градуса.

По Черноморието също ще бъде слънчево. Временни заоблачавания ще има преди обед по най-южния участък, а след пладне на север. Вятърът ще бъде от североизток, по-добре изразен след пладне. Вълнението ще бъде слабо до умерено. Дневните температури ще достигат 29, 33 градуса. Температурата на морската вода е 24, 26 градуса.

В събота времето ще бъде слънчево и горещо с купести облаци следобед. Температурите ще достигат високи стойности от 35 до 40 градуса. Подобни температури се очакват и в неделя и в началото на новата седмица. На фона на слънчево време, следобед ще има по-съществени заоблачавания. На места в Северна България и около планините е възможно за кратко да превали и прегърми, като по-голяма вероятност за такива явления има в неделя и във вторник, но те няма да променят сухият характер на времето.

На този ден най-студено е било в София плюс 6.9 през 1976 г, а най-топло в Пловдив 37.5 през 1950 г.