София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Слънчево и студено през следващите дни

Максимални температури - между 1° и 6°

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

През нощта от север облачността временно ще се увеличи, но валежи не се очакват. Минималните температури ще бъдат между минус 8° и минус 3°, информира Националният институт по метеорология и хидрология(НИМХ) към Българска академия на науките (БАН). Утре облачността ще се разкъсва и намалява и след обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Максимални температури - между 1° и 6°.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максимални температури на въздуха - 3°-5°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините преди обяд облачността ще е значителна, а след обяд ще се разкъсва и намалява. Ще духа силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.
Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за декември.
И в понеделник времето ще остане предимно слънчево. На отделни места в низините и котловините преди обяд ще има мъгла или инверсионна облачност. Температурите слабо ще се повишат. 
През нощта срещу вторник от североизток ще се заоблачи и във вторник на места в източните и планинските райони ще превали сняг. Ще започне застудявяне. 
В сряда, с до умерен изток-североизточен вятър, понижението на температурите ще продължи. Възможни са и слаби превалявания от сняг.