София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Слънчево и топло начало на август

Температурите ще достигнат 37-38 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Новата седмица ще започне със свежо утро с минимални температури от 14 до 20 градуса.
През деня времето над страната ще бъде слънчево. Временни заоблачавания ще има в сутрешните часове над източните райони, а следобед около планините.
В следобедните часове времето ще бъде предимно слънчево. Главно над източните райони и планините ще има малко купести облаци. Ще духа източен вятър, по-добре изразен над източни райони. В низините и равнините ще бъде горещо с максимални температури от 30 до 36 градуса, по Черноморието 27, 29.
Над планините времето ще бъде слънчево. След пладне ще има малко купеста облачност. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад. На 2500 м височина максималната температура ще достига 15 градуса, а на 1500 м около 21 градуса.
По Черноморието също ще бъде слънчево, с временни заоблачавания - в сутрешните часове по Странджанското крайбрежеие, а следобед по Добруджанското. Следобед ще духа добре изразен бриз. Вълнението ще бъде слабо, с тенденция на усливане по южното крайбрежие. Дневните температури ще достигат 27, 30 градуса. Температурата на морската вода е 22, 25 градуса.
Във във вторник и в сряда ще остане слънчево. Ще духа слаб до умерен, в Източна България до засилен вятър от изток северозиток. Вълнението по крайбрежието на морето ще се усилва. Максималните температури ще варират от 27, 30 градуса на изток до 35, 37 на югозапад. В четвъртък и в петък вятърът ще отслабва и дневните температурите ще се повишат с градус, два. На фона на слънчево време, по-съществени заоблачавания ще има над Южна и Източна България, включително и по Черноморието.
На този ден най-студено е било в София плюс 8.3 през 1976 г, а най-топло в Плевен 43.0 през 1985 г.