София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Слънчево време ни очаква и в събота

Максималните температури ще бъдат от 27 до 35 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В събота минималните температури ще варират от 10, 12 градуса по високите полета, до 17, 20 по крайбрежието на морето. В сутрешните часове в ниските места на Източна България видимостта ще бъде намалена, а по Южното Черноморие ще има ниска облачност. Тя бързо ще се разсейва и през деня над страната времето ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб, в следобедните часове в източните райони до умерен от изток. Максималните температури ще бъдат от 27 до 35 градуса.

Над планините ще бъде слънчево и подходящо за туризъм, като в ниските така по най-високите части. Там ще духа умерен югозападен вятър. На 2500 м височина максималната температура ще достига 14 градуса, а на 1500 м около 20 градуса.

По Черноморието утрото ще започне с разкъсана ниска облачност, по-значителна по южното крайбрежие. През деня ще се установи слънчев овреме, само на юг от Созопол ще има разкъсани облаци. Вятърът ще бъде от изток-югоизток, следобед умерен. Дневните температури ще достигат 26, 29 градуса. Вълнението ще бъде слабо. Температурата на морската вода ще бъде 21, 24 градуса.

В неделя след сутрешните ниски облаци по Черноморието, през деня ще бъде слънчево, след пладне - горещо с температури от 30 до 37 градуса. Следобед и привечер над западните и северните райони ще има временни заоблачавания. В понеделник слаб северозападен вятър ще понижи дневните температури с два, три градуса, но ще остане предимно слънчево.

Във вторник ще има по-съществени заоблачавания и главно в Северна България ще превали и прегърми. В сряда чувствително ще захладнее и ще превали на повече места. В четвъртък ще бъде предимно облачно. Ще превалява дъжд, по-съществено над източната половина на страната. В петък валежите и над Източна България ще спрат. Облаците от запад на изток ще намаляват. В събота утрото ще бъде студено, но през деня ще е слънчево и ще се затопля.

На този ден най-студено е било в София плюс 2.8 през 1920 г, а най-топло в Плевен 36.5 през 1987 г.