Гледай
на живо

Трудова злополука разследва прокуратурата в бившия Партиен дом

Трупът на охранител е открит в шахта на обекта

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за смъртта на 25-годишния Даниел Тасев, открит в шахта на строеж в сградата на Народното събрание, бившия Партиен дом.

Първоначалната версия е за причиняване на смърт по непредпазливост поради незнание или

немарливо изпълнение на занятие.

Следовател от прокуратурата е извършил оглед на местопроизшествието.

С постановление на наблюдаващия прокурор от СГП е назначена съдебно-медицинска експертиза за установяване причината на смъртта.

Ще бъде проверено спазването на трудовото законодателство и изискванията за безопасност на труда, както и документацията на фирмата, в която е работил Даниел Тасев, ще се изискат записите от видео-наблюдението и др.

Процесуално-следствените действия по случая продължават.

Припомняме, че 25-годишният Тасев е тръгнал за нощна смяна в петък следобед и от тогава близките му нямали контакт с него. След два дни издирване младият мъж е открит мъртъв.

Даниел Тасев е пазач към фирмата, която охранява строежа на новото Народно събрание в бившия Партиен дом.

Лелята на момчето е научила за инцидента на 7 юли. Обадила се жена от охранителната фирма, която съобщила, че Даниел е паднал в шахта и е починал. „И само това. Каква шахта, колко е дълбока, няма ли камери, кой може нещо да ти каже. Тя изказа съболезнования, с каквото иска да помогне, дори и парична сума, при което аз да ви кажа отказах. Аз просто искам да разберем истината”, категорична е Катя Еленкова, леля на загиналото момче.

„И до този момент нямаме информация къде е закаран трупа. Никой от полицията не ни е информирал”, каза още Еленкова.

Според лелята, причината за смъртта на племенника й не е трудова злополука, а се е случило нещо друго с момчето.