София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Смъртно наказание грози убиеца от летището във Флорида

Сантяго развива психични проблеми по време на военна мисия

7 годиниКрими 6 Боряна Райчева

Бившият американски военен Естебан Сантяго, който уби пет души на летището във Форт Лодърдейл във Флорида, може да получи смъртно наказание, според законите на щата.
Съдът призна, че Сантяго за виновен за предумишлено убийство. Братът на убиеца, Брайън, обрърна внимание на факта, че властите са знаели за психичното разстройство на Естебан.
Те знаеха всичко за него! Не могат да твърдят, че за миг се е преродил и е преминал от думи към дела. Бяха им известни идеите му. И тя просто ме вбесява ... Той никога не е бил мюсюлманин и точка! В интернет вече се носят слухове за радикални идеи. Но той никога не е изповядвал ислямската доктрина! "
Роднините на Естебан Сантяго живеят в Пуерто Рико, откъдето той се премества в Аляска, след като служи няколко месеца в армията на САЩ в Ирак през 2010-2011. Семейният Сантяго развива психически проблеми по време на военната си мисия, което е било известно на полицията.