София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Снегорини в готовност

Температурите продължават да се понижават

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

3 хиляди почистващи машини са в готовност за първия сняг. Осигурени са необходимите количества, сол, пясък, луга и препарати. На директорите на областните пътни управления е разпоредено да предприемат нужните действия за обработка на настилките, особено във високо планинските райони и в проходите, където има най-сериозни предпоставки за заледявания и риск за усложняване на пътната обстановка, съобщиха от АПИ.

Всички автомобили трябва да се движат с гуми, чиято минимална дълбочина на протектора е 4 мм, напомнят от КАТ. От началото на месеца пътна полиция започна акция “Зима”, а от днес е третият й етап. До края на месеца ще има засилени проверки по пътищата за това дали се спазва законът.

Глобата за кола без "зимни гуми" - с грайфер под 4 мм, е 50 лева. Толкова е и стойността на глобата за неизправни фарове и габарити.

Над страната днес ще бъде предимно облачно.

На места ще има превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен, в Източна България временно силен вятър от север-североизток и с него температурите ще продължат да се понижават. Максималните температури ще са между 1° и 6°, малко по-високи в югозападните райони от страната.